Ta hand om kroppen – men inte för mycket

När det kommer till våra liv handlar det om att viska må bra och vara lyckliga. men då gäller det att ha en balans för även det bästa kan efter ett tag gå över till att bli något onyttigt och osunt. Så är det när det handlar om ortorexi. 

Vi lever i ett samhälle som allt mer fokuserar vid prestationer och att vara konstant på topp. Att det råder en större träningshets går inte att komma ifrån och visst är det inte dåligt att träna, men när det går till överdrift så kan det bli ett tvångsmässigt beteende som leder till att man blir sjuk. Om denna sjukdom skriver bland annat Sveriges Radio och sjukdomen heter ortorexi, en sjukdom som blir allt vanligare och dom kan drabba även den bäste och starkaste. Har man ortorexi strävar man efter att vara så hälsosam som möjligt och detta blir tillslut att man skadar sin kropp då man tränar sönder den och äter så nyttigt som det bara går. Både Expressen och hd.se skriver om två unga kvinnor som drabbats när allt de ville vara att passa in och ta hand om sina kroppar.

Ge din kropp kärlek

http://www.dreamstime.com/-image10908554Har man ortodoxi eller märker att någon i sin närhet lider av det gäller det att ta kontakt med vården för att få ett slut på det. Man måste ge sin kropp kärlek och ändra sitt tankemönster för att åter bli sund. Det kan handla om att byta vanor: till att träna hårt kan man fokusera på att träna mjukt samt att ta and om sina kroppsdelar genom massage och uppmjukning. På www.footmender.se kan man massera och ta hand om sina fötter och verkligen slappna av, vilket är viktigt om man tidigare levt i stress av att klämma in så mycket träning som möjligt.