Shoppa smartare med rabatter

Allt kostar och även småprylar känns till slut av i plånboken. Det gäller att alltid tänka strategiskt och förnuftigt när du handlar mat, kläder och elektronik för att komma ned så mycket i pris som möjligt, inte minst om du ingår i en barnfamilj där pengarna äts upp fortare än kvickt.

Tillhör du den skara människor som sneglar efter rabattkoder i morgontidningen eller i reklambladen? Då gör du helt rätt. Dock finns det även sajter på nätet som samlar de bästa rabatterbjudanden eller koderna till konsumenternas fördel. På Gratislandet.se kan du hitta rabattkoder inom mängder av kategorier.

rabattkodSå hittar du rabatterna

Bläddra igenom internet för att se vilka företag som listar alla sina rabattkoder. Detta är ett ypperligt sätt att slippa sitta och leta självmant. Istället gör någon annan grovjobbet åt dig och du kan bara välja kategori och skrolla nedåt för att komma till just din favoritbutik.

Utöver rabattkodsajterna finns det även andra knep att använda sig av. Bli ny kund och få en välkomstrabatt. Det brukar ofta röra sig om ca 10-30 % på första köpet eller liknande. Utnyttja även kundklubbsrabatter och nyhetsbrev för att få tillgång till förmånsrabatter och förtur i kön på rea och kampanjer. Att vara klubbkund gynnar sig markant eftersom du får massor av förmåner och tips redan innan någon annan fått ta del av dem. Se även om företaget har en cashbackbonus för att få tillbaka pengar på dina köp.

Många butiker gillar att synas i ett sammanhang där vi inte bara pratar pris, pris och pris, säger Refunders grundare

Olika rabatter tillämpas för olika företag så håll utkik efter vad som gäller i just det specifika fallet.