Piffa till ditt yttre inför sommaren

Skönhet och hälsa går oftast hand i hand. Mår man bra, är frisk och tar hand om sig så ser man också bättre ut, har en piggare blick och en hy och hår med mer lyster. Det viktigaste är såklart att träna, äta en varierad och hälsosam kost, röra på sig, undvika tobak och andra onyttigheter etcetera. Däremot vill de flesta av oss gärna göra det där lilla extra för att se så bra och fräscha ut som möjligt.

Så vad kan man då göra för att ytterligare öka sitt hälsosamma utseende?

•    Ögonfrans-förlängning är ett populärt knep som många idag använder sig av för att få långa, svarta ögonfransar utan att behöva sminka sig på ögonen. Detta är framförallt skönt under sommarmånaderna när man vill kunna bada och sola utan att känna sig hämmad av smink.

•    Blek tänderna för att få det där kritvita och bländande leendet. Det finns många bra tandläkare och tandhygienister att vända sig till med eventuella frågor och funderingar. Läs mer här om olika typer av behandlingar och prisklasser.

•    Håret är en otroligt viktig del av utseendet och för många är ett frisörbesök prioritet ett när det kommer till att unna sig något extra.

•    Naglar. Alla som regelbundet målar naglarna vet hur snabbt det flagnar av och hur ofta man måste göra om proceduren med nagellackborttagningsmedel, nagelfil och nytt lack. Att unna sig en manikyr med nagellack som håller i cirka en månad och kanske dessutom göra en nagelförlängning eller förstärkning är därför mycket populärt och uppskattat.

•    Hud. Något av det viktigast är vår hy. Mycket av hudens lyster kommer såklart inifrån och så länge vi tränar och motionerar, undviker att röka, inte dricker för mycket alkohol, får mycket frisk luft och dricker mycket vatten så får vår hy en naturlig lyster. Att unna sig en ansiktsbehandling med jämna mellanrum är dock både skönt och avslappnande samtidigt som det bidrar till en hy med ytterligare lyster och lenhet.