När relationen tar slut

barn dras mellan föräldrarI Sverige är det ingenting ovanligt att man bryter med sin partner, 2011 slutade nära 24 000 äktenskap i skilsmässa. Vi är av olika anledningar oförmögna att hålla ihop våra relationer. Det kan handla om flera olika aspekter som spelar in när ett förhållande inte funkar.

Kriser i förhållandet

Det finns flertalet kriser som alla förhållanden går igenom, ettårskrisen är där förhållandet är relativt nytt och man står i ett vägskäl om man ska fortsätta, om man är rätt för varandra helt enkelt. Om förhållandet överlever den första krisen så är det dags för kris nummer två efter tre år tillsammans, treårskrisen är när man har blivit trygg och den första slentrianen kommer. Båda parter kanske har tappat lite av sig själva, kanske har gått upp i vikt, har inte lika mycket sex och så vidare. Denna kris kan man också komma över tills det är dags för nästa kris. Om paret skaffar barn så tillkommer det i sin tur en hel del nya saker att ta itu med. Det kanske blir en ojämn fördelning i förhållandet, att någon gör mer än den andre är ett klart problem i en relation. När sedan barnen flyttar ut kan man upptäcka att det inte finns något gemensamt kvar som förenar förhållandet.

När det ändå tar slut

Det händer att relationen inte klarar sig ur alla de kriser och hinder den utsätts för och då är det klart bättre att sig ur den än att stanna kvar och vara olycklig. För oftast är det inte bara ni i förhållandet som drabbas av era kriser, barn hamnar oftast i mitten också. Då är det bästa att faktiskt lämna och idag kan man till och med ansöka om skilsmässa online. När barn är med i en separation är det inte så enkelt att bara gå isär och därför finns det ett års fördröjning innan skilsmässan faktiskt går igenom. Det kan trots allt vara så att förhållandet under det året återhämtar sig.