Le med hela munnen

När det kommer till vår munhälsa så finns det ingen av oss som vill gå omkring och lukta avfall i munnen, men ändå avstår vissa från att kolla upp sina tänder och utgår från att allt bara är som det ska vara.

Det blir allt viktigare med att vi människor ska visa upp oss och vilka vi är så snabbt som möjligt. Chans till en andra chans finns inte alltid. Att då glömma bort sina tänder och sin mun kan vara ett misstag som får en att inte få det jobb en vill ha – som ett exempel.

Ge dina tänder tid

Vi anser os själva vara bra på att ta hand om våra tänder, men det är otroligt mycket som vi inte vet. Det finns många sjukdomar som har sin grund i att vår tandhygien är dålig. Bara det att det finns ett samband mellan cancer och att vi borstar tänderna dåligt säger ganska så mycket.

”En dåligt borstad mun med lite saliv som spolar rent ökar risken att bakterier stannar kvar och orsakar sjukdomar i munnen samt påverkar resten av kroppen negativt. Förutom hål i tänderna och tandlossning kan bakterier i munhålan leda till lunginflammation samt påverka cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.” (läs mer)

Men ofta tror vi människor att vi är superhjältar som inte kan insjukna. Men det kan vi, och vi bör fråga oss själva om det är vårt att ta risken att bli sjuk. När vi kan minska chanserna bara genom några få minuter som dagen.

Blek tänderna

För att det ska synas att man har snygga tänder är det otroligt många som nu väljer att bleka sina tänder, för gula tänder förblir gula om man inte polerar.  Men, man gör det inte på rätt sätt utan väjer att göra det själv – hemma. Det är något som inte bara kan bli fult, utan även det skadligt. Så vad man bör göra är att boka tid på distriktstandvården, http://distriktstandvarden.se/tandvardsbehandlingar/professionell-tandblekning/, och sedan göra det på riktigt. För ska du le med hela munnen ska du göra det på rätt sätt!