För en slätare hy

Frågan är om någonting är så eftertraktat nu för tiden som evig ungdom. Radioprogrammet Stil i P1 gjorde nyligen ett inslag om drömmen om evig ungdom, och tidskrifter om historia ur ett populärvetenskapligt perspektiv skriver om Erzsébet Báthory, som kan ha varit en av de värsta kvinnliga seriemördarna någonsin, och som säga ha dödat unga kvinnor för att bada i deras blod och därigenom hålla sig ung och fräsch.

Det främsta tecknet på evig ungdom är för många en slät hy, och om nu grevinnan Báthory dödade kvinnorna av den anledning som påstås så var det antagligen en slät hy hon strävade efter. Det finns många olika sätt att uppnå detta, och vissa är bättre än andra.

  • Restylane har blivit allt mer populärt, men det är alltid förenat med risker att spruta in någonting under huden. Det förekommer dessutom förfalskad Restylane, som ingen har kontrollerat. En restylanebehandling måste dessutom upprepas med jämna mellanrum, precis som en behandling med botox.
  • Yoga kan ge bra resultat, då det verkar avslappnande. Över huvud taget har alla former av avslappning och avstressning en positiv effekt.
  • Slutligen bör man undvika gifter i maten. Ekologiskt är alltid bättre än besprutat och hormonstinnt, även för huden.
  • Slutligen bör man akta sig för solen, eftersom den torkar ut huden och gör den rynkig.