Fimpa ciggen innan de blir förbjudna

Även fast vi i Sverige inte röker speciellt mycket jämfört med andra länder är förslag om ett allt mer utbrett rökförbud i hetluften sedan tidigare i år. Även svensken som åker utomlands över vintern får passa sig för strängare regler kring rökning, i Thailand är det nu nämligen förbjudet att röka på flera stränder runt om i landet.

Att rökning är dåligt för hälsan och att man som rökare kan få dömande blickar när man tar en cigarett i väntan på bussen är inget nytt. När det blir besvärligare att röka kanske det kan ses som ett bra incitament till att sluta. Faktum är att majoriteten av svenskarna är positiva till ett förbud på ett flertal offentliga platser. En lösning för att komma runt ett potentiellt förbud och samtidigt sluta röka skulle kunna vara att istället röka e-cigaretter. Vet du inte vad det är för något kan du gå in på https://www.cigoteket.se och kolla. Kort sagt är det en elektronisk cigarett som inte är alls lika farlig som en vanlig cigarett är. Dessutom slipper de runtomkring dig störas av tobakslukten.

Avvänj dig redan nu

Om det omtalade förbudet mot rökning blir verklighet kan det vara värt att försöka lägga cigaretterna på hyllan snarast för att slippa omständigheterna. Som du säkert vet är det skadligt både för dig och din omgivning. Är du inte särskilt insatt i ämnet kan du läsa igenom Vårdguidens tips för att sluta röka, samt läsa om riskerna med cigaretter. Ett av de främst förekommande argumenten för att sluta röka är för hälsan, men en aspekt som ofta glöms bort är miljön. Det slängs otaliga mängder fimpar på gatorna och stora mängder koldioxid släpps ut i atmosfären. Detta är något som Thailand valt att ta hänsyn till genom att införa ett förbud mot att [röka på stränder. Enbart på grund av den enorma nedskräpning som rökning medför.