“Extrahud” ger slätt ansikte

Nu kan få vi slät och rynkfri hud utan ingrepp eller injektioner. Forskare har nämligen tagit fram en elastisk gelé som fungerar som en extra och mer slät hud när den stryks på i ansiktets mer rynkiga områden.

När det kommer till utseendet är något av de allra viktigaste attributen för de flesta en hud som är slät, ung och utan synliga blemmor. Men det är långt ifrån alla som har en så här felfri hud och därför har man kommit på mängder av olika knep för att försköna hudens utseende. Här kan man läsa om en rad olika tips för den som vill få en ung och elastisk hy. Och när det kommer till den perfekta huden sker forskning hela tiden inom skönhetsbranschen som ska göra detta möjligt. Det allra senaste som man uppfunnit på området är en gelé som man kan ta bort påsar och rynkor under ögonen med.

Elastisk gelé

Den här gelén är som en konstgjord hud som är silikonbaserad och består av långa molekylkedjor som på tvären är sammanlänkade. I Illustrerad Vetenskap kan man läsa att de här kedjorna gör gelén väldigt elastisk och den kan sträckas ut så att den blir två och en halv gånger sin ursprungliga längd. För att få ett rynkfritt resultat av gelén bör den strykas på i två omgångar. När den är applicerad drar den sig sedan samman och stelnar i den elastiska formen.

Sitter i ett dygnaldre-kvinna-ansikte

Den här extrahuden kommer dock inte att sitta fast för resten av livet, utan den fungerar i 24 timmar och ger bäst effekt om den appliceras på exempelvis påsar under ögonen eller väldigt rynkiga områden i ansiktet. Så länge huden sitter på är den osynlig men har man haft den för länge uppstår små flikar och gelén börjar så sakta att lossna.