Börja träna

Nu är snart våren i antagande och vad kan då vara bättre än att investera i ett par nya pumaskor? Puma är en av världens största tillverkare av sportkläder idag och deras produkter lämpar sig väl för dig som vill komma igång med din träning nu till våren.

Kom igång

Det svåraste med att börja träna är att helt enkelt att komma igång. Att släpa sig upp från den bekväma TV-soffan, snöra på sig joggingskorna och ta klivet ut genom dörren. Men som de flesta människor vet så är den bästa träningen den som faktiskt blir av. Det kan låta väldigt klyschigt men det ligger en väldigt stor sanning i det påståendet. Det finns inget som säger att du måste köra slut på dig själv bara för att du bestämt dig för att träna, snarare tvärtom. Det blir oftast bara pannkaka om du tar ut dig själv för hårt på en gång. Det bästa är att smygstarta. Att börja gå lite längre och raskare promenader för att sedan öka på längden, farten och träningstillfällena. När du börjat få upp en grundlig kondition kan du börja styrketräna och springa, kanske även ta en lite längre tur med cykeln eller rullskridskorna?

Puma tillverkar bl.a. skor

Ät rätt

För att maximera ditt träningsresultat gäller det inte bara att röra på sig. Det är även viktigt att tänka på vad det är för typ av mat som du konsumerar. Försök att alltid att äta en välbalanserad kost efter den klassiska kostcirkeln. Många människor utesluter helt kolhydrater för att snabbare gå ner i vikt, vilket inte är bra om du tränar mycket och behöver vara snabb och skärpt i huvudet. Ät kolhydrater men med måtta och de kolhydrater som du förbrukar, se till att de flesta av dem är gjorda av fullkorn så som pasta och bröd. Det är nyttigare och håller dig dessutom mätt under en längre tid.

Lycka till!