Att gå ner i vikt

Det är enkelt att gå ner i vikt, det enda du behöver göra är att sluta äta mer än vad du förbränner. Dock är det svårare att hålla en viss typ av diet och när du slutar är det därav enkelt att du går upp de du förlorat.

Så, hur ska du då göra för att lyckas hålla din vikt och för att leva ett lite sundare liv? Jo, det handlar om att du ska byta, eller ändra, livsstil. Då två av tre svenskar vill gå ner i vikt är det inte konstigt att vi översvämmas av olika typer av dieter som lovar guld och gröna skogar. Men i slutändan så handlar det bara om dig själv och din viljestyrka.

Byt livsstil

Det låter otroligt enkelt och när man smakar på orden så känns det otroligt bra. Men att byta livsstil handlar om ett åtagande och en överenskommelse man gör med sig själv. På godbalans.se får du hjälp med att komma i form och att enklare finna en väg som fungerar till ett lite mer sundare liv med mer kraft. Att få hjälp och stöd är något som sporrar de flesta av oss och gör det lite enklare att stå emot den där chokladkakan eller nattmackan. Men, det jobbigaste är nog den där inre rösten som dyker upp när man är ensam, trött, ledsen, rädd eller kanske jätteglad. Den där rösten som säger att du är värd att ta en nattmacka, eller att det skadar inte om du unnar dig en chokladboll. Problemet är när rösten bli för stor och tar över och man aldrig kan säga ifrån. När den blir en självklarhet som man inte längre hör utan man bara agerar utan att reflektera. Då är man inne  iden onda spiralen, och för att bryta sig ur handlar det om att byta livsstil och att vara dedikerad till ett nytt liv. Vad du kan göra som underlättar mer är att försöka få med dig ett stöd från nära och kära och be om all hjälp du kan tänkas få. Sedan är det bra att inte gå på för fort och försöka få bort alla onyttigheter på en gång. Tänk långsiktigt! Det är nyckeln till en ny livsstil.